Стало відомо, скільки тисяч виборців бажають змінити місце голосування

Громадяни, які 31 березня на виборах президента України хочуть проголосувати не за місцем постійної реєстрації, мають ще кілька днів. Тимчасово змінити місце голосування можна до 25 березня

Через це у багатьох великих містах України, насамперед тих, де мешкають біженці з Донбасу та Криму, у відділах ведення Державного реєстру виборців утворилися величезні черги, передає Укрінформ.

"Уже з 1 березня працюємо без вихідних. Повертаємось увечері додому – падаємо від утоми – щодня обслуговуємо сотні відвідувачів", - говорить керівник відділу ведення Державного реєстру виборців Суворовської райадміністрації Олена Алексашкіна.

За її словами, понад 80% людей, що звертаються з заявами до відділу, це внутрішньо переміщені особи з Донбасу, що бажають проголосувати в Одесі. Скільки всього громадян звернулися, ще не підраховували. Абсолютну більшість заяв, підкріплених документами, задовольняють, відмов - менше 1%. 

Така ж ситуація у Дніпрі, Запоріжжі, Києві та обласних центрах Західної України.

Як зазначається, саме переселенці зі сходу, за даними Державного реєстру виборців, складають більшість серед бажаючих змінити місце голосування. Відповідні заяви станом на 22 березня подали 44 997 осіб, зареєстрованих у Донецькій області, і 21 787 - у Луганській.