Американці п’яними витрачають близько $48 млрд на рік

Громадяни США витрачають понад 48 мільярдів доларів на рік на покупки в стані алкогольного сп'яніння

Про це пише The Hustle, передає Громадське.

Так, згідно з дослідженням, в середньому 79% опитаних зробили хоча б одну "п'яну" покупку онлайн за своє життя. При цьому серед мілленіалів таких людей 82%, а серед "бебі-бумерів" — вже 69%.

Крім того, кількість тих, хто робить спонтанні покупки в стані алкогольного сп'яніння, варіюється в залежності від професії. Найчастіше купують щось в стані алкогольного сп'яніння спортсмени, представники транспортної та паливно-енергетичної галузей. Більше 90% людей, які працюють в цих сферах, роблять спонтанні "п'яні" покупки. Водночас, серед письменників і діячів мистецтва лише близько 60% займаються шопінгом під впливом алкоголю.

В середньому опитані американці витратили 444 долари на рік на спонтанні покупки під впливом міцних напоїв. За даними Національного інституту по боротьбі зі зловживанням алкоголем і алкоголізмом, серед жителів США — приблизно 138 мільйонів дорослих вживають алкоголь. Так, якщо 79% з них — близько 109 мільйонів чоловік — купують що-небудь в стані сп'яніння, то ринок "п'яних" покупок в інтернеті становить майже 48,5 мільярда доларів в рік. Зокрема, 85% його припадає на онлайн-рітейлера Amazon.