Бездомний пес врятував пару австралійців від агресивних мавп. Тепер вони забирають його додому

Жителі австралійського міста Мельбурн готуються дати притулок бездомному собаці, який захистив їх від агресивної зграї мавп

Про це повідомляє видання Yahoo News.

Інцидент стався в січні 2019 року на острові Пхукет, Таїланд. Метті Майлз (Matty Miles) з нареченою Ейпріл Хьюз (Aprille Hughes) вирушили на кілька тижнів у відпустку на тренування з тайського боксу. В рамках фізичної підготовки вони вирішили подолати п'ятикілометрове сходження на вершину пагорба Наккерд до статуї "Великий Будда".

Пара заздалегідь проїхала шлях на мопеді, щоб детально вивчити дорогу, але в ході подорожі натрапила на зграю агресивних мавп. "Навколо стояв непроглядний туман, прям як у фільмі жахів, - згадує Майлз. - Не знаю, чому ці мавпи (здається, їх було семеро) раптом так розлютилися. Можливо, вони хотіли забрати наші сумки, тому почали сичати і розправляти плечі".

Коли звірі почали наступати і проявляти агресію, на їх шляху опинився бездомний пес на ім'я Берт (Burt). "Ейпріл запанікувала, але пес заступився за неї. Він ніби був нашим провідником, йшов попереду нас і стежив, щоб з нами нічого не сталося", - пояснює австралієць.

Протягом наступного тижня туристи неодноразово приїжджали до Берта, щоб погодувати і напоїти собаку водою у спеку. Пізніше вони відвезли бездомного пса до ветеринарної клініки, де собаку оглянули і надали необхідне лікування. Тепер австралійці готують необхідні документи, щоб перевезти вихованця до себе на батьківщину.