День волі в Білорусі відзначили масовими арештами

У День волі протягом дня в центрі Мінська стоять автозаки, вулиці патрулюють співробітники правоохоронних органів у формі і в штатському

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Увечері 25 березня низка опозиційних політиків, серед яких Микола Козлов, Віталій Римашевський, Ігор Борисов, збираються пройти під біло-червоно-білими прапорами від Жовтневої площі до будинку на вулиці Володарського, 9, де 25 березня 1918 року було проголошено незалежність БНР, йдеться у повідомленні.

Люди у соцмережах оприлюднили фото центральної частини міста і відео затримки учасників акції.

Користувачі інтернету повідомляють про те, що на Жовтневій площі Мінська автозаки стоять за стендом з державними прапорами. Площу патрулюють співробітники ОМОН і чоловіки в цивільному з раціями.

Білорус Іларіон Трусов зазначає, поруч з будівлею на Володарського, де було проголошено незалежність БНР, стоять "два автозаки, співробітники ОМОН і мікроавтобус". Людина в штатському з мікроавтобуса знімає тих, хто приносить квіти до будівлі.

"Після того, як я залишив квіти, підійшов" червоний берет "і поніс наші квіти", - написав Трусов.

Зазначається, що на очах журналістів правоохоронці затримали в.о. голови партії ОГП Миколу Козлова і співголову БХД Віталія Римашевського та інших учасників акції. 

Мінський виконком в День Волі не дозволив масові акції в центрі Мінська. В цілому міська влада не схвалила всі 4 подані заявки: дві від "Арт Садиби" і Партії БНФ, і дві від руху "За Свободу" і БСДП "Громада". Проводити акції влада запропонувала в місцях, визначених для мітингів, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі відомо про 13 затриманих активістів.