Головуючий суддя у справі Януковича повідомив про погрози, - ЗМІ

Голова Оболонського районного суду Києва та за сумісництвом головуючий суддя у справі про держзраду екс-президента Януковича Владислав Дев'ятко повідомив, що до суду надійшли листи із погрозами

Про це повідомляє УНІАН.

Про лист із погрозами Дев'ятко повідомив до Вищої ради правосуддя, Генпрокуратури та Ради суддів України.

“На виконання вимог закону “Про судоустрій і статус суддів” повідомляю, що 18 березня об 11.14 на адресу Оболонського районного суду надійшло електронне повідомлення із заголовком “чекай сволото” та вкладенням погрозливого змісту. Такі дії мають ознаки кримінального правопорушення - погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо судді, народного засідателя чи присяжного, а також щодо їх близьких родичів у зв’язку з їх діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя”, - йдеться у листі судді.

Також в ньому Дев’ятко просить “вжити передбачених законодавством України заходів реагування”. 

Зазначається, що погрози були не персоналізовані, тобто конкретних прізвищ суддів, яким би адресувалися погрози, в листі немає. Однак Дев’ятко, як голова суду, згідно з законом, зобов’язаний реагувати на будь-які погрози в адресу суддів. Також речниця додала, що не може розголошувати сам текст листа з погрозами, оскільки він, як доказ, спрямований до генерального прокурора Юрія Луценка.