Кличко підписав меморандум із ГО "Муніципальна варта" про патрулювання Києва

Підписанти меморандуму домовились узгоджувати заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності на території столиці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу КМДА.

Меморандум укладено між Київської міською державною адміністрацією, постійною комісією Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, Головним управління Національної поліції у місті Києві, Управлінням патрульної поліції у місті Києві та Київським міським громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону "Муніципальна варта".

Меморандум діятиме три роки.

Як зауважив Володимир Кличко, ГО "Муніципальна варта" було створене ветеранським рухом столиці і за час роботи зарекомендувало себе найкращим чином. На сьогодні особовий склад формування налічує понад 400 членів. "Муніципальна варта" забезпечує громадський порядок та безпеку в місті шляхом спільного з поліцією патрулювання території.

Зазначається, що "Муніципальна варта" повністю координує свою діяльність та працює спільно з Національною поліцією у місті Києві. Усі члени громадського формування проходять спеціальне навчання в органах поліції. 

Громадське формування з охорони правопорядку "Муніципальна варта" почало діяти в Києві влітку 2017 року. Воно працює на громадських засадах, але місто виділяє гроші на його фінансування. У 2018 році "Муніципальну варту" включили до числа виконавців цільової програми "Безпечна столиця", завдяки чому їй виділили 3,7 млн гривень з бюджету на закупівлю форменого одягу, рацій, спецзасобів, бензину.

2019 року фінансування зросло вже до 21 млн гривень.