Міністру оборони часів Януковича Саламатіну повідомили про підозру

Колишній міністр оборони Дмитро Саламатін й інші керівники Укрспецекспорту підозрюються у незаконному заволодінні понад $23 млн через підписання фіктивних угод з фірмою в ОАЕ у 2010-2012 роках

Про це повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зазначається, що упродовж 2010-2012 років Укрспецекспорт укладав угоди про співробітництво із компанією, яка зареєстрована в ОАЕ. Ймовірно, це робили задля того, аби задокументувати фіктивні господарські відносини та протиправні грошові перекази, адже фірма не надавала ДК "Укрспецекспорт" жодних послуг по зовнішньоекономічним контрактах.

Водночас, у період реалізації злочинного плану по заволодінню вказаними грошовими коштами, один із підозрюваних колишній керівник ДК "Укрспецекспорт" був призначений на посаду керівника ДК "Укроборонпром", а у подальшому міністром оборони України.  Мова йдеться про Дмитра Саламатіна.

"Враховуючи, що вказані особи переховуються від органу досудового розслідування, їх оголошено в розшук. При цьому, за постановами інших органів досудового розслідування, підозрювані також перебувають у розшуку за вчинення корисливих злочинів", - додала Сарган.