Німеччина надасть 5,8 млн євро на гуманітарні проекти на Донбасі

Федеральний уряд Німеччини надасть фінансову підтримку гуманітарним проектам Червоного Хреста в Україні в 2019 році на суму 5,8 млн євро

Про це повідомляє посольство Німеччини в Києві у Facebook

В 2019 році на гуманітарні проекти Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні урядом ФРН буде виділено 1,8 млн євро, а протягом 2020-2021 років передбачено надати подальші 4 млн євро, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сукупне фінансування Німеччиною проектів і заходів МКЧХ в Україні в 2016-2019 роках перевищує 30 млн євро.

У посольстві додають, що Німеччина фінансово підтримує численні гуманітарні заходи в рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні".

Проекти охоплюють медичну допомогу, травматологічне лікування, підтримку закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і гігієни, водопостачання, підготовку медичних кадрів, пошук зниклих безвісти, відвідування затриманих, інформаційні заходи про небезпеку мін та боєприпасів, йдеться у повідомленні.

Німецька допомога призначена людям, які страждають від конфлікту з обох боків лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях, а серед них і тимчасово переміщеним особам, і сім'ям у містах та селах, які прийняли їх, наголошує прес-служба посольства.