Окупанти знов гатили по школах Донеччини

Збройні формування Російської Федерації вкотре знехтували нормами гуманітарного права та намагаються звинуватити у цьому українських військових

Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

Представники ОБСЄ зафіксували у мікрорайоні Трудівські Петровського району міста Донецька пошкодження будівлі школи: 15-сантиметрова пробоїна на висоті 30 см від землі. За оцінкою патруля ОБСЄ, пошкодження завдали вогнем із великокаліберного кулемета.

За словами співробітників школи, обстріл відбувся 21 березня вранці, коли учні вже перебували у школі. При спробі патруля СММ з’ясувати обставини події, працівники школи відмовились відповісти на будь-які запитання без дозволу окупантів.

Зазначена схема свідчить, що ЗСУ не можуть бути причетними до пошкодження школи з тих причин, що відстань до найближчих позицій українських військовиків становить не менш ніж 3450 метрів, що є недосяжною для стрільби із кулемета, а також і те, що школа знаходиться всередині житлового кварталу та з усіх боків оточена житловими будинками. 

У другому випадку, за адресою проспект Шкільний, 13 у населеному пункті Гольмівський (непідконтрольний урядові) команда Місії ОБСЄ бачила 1-сантиметровий отвір і кілька тріщин у вікні другого поверху з північного боку школи. При цьому, працівникам школи окупанти заборонили впускати спостерігачів Місії. Співробітники школи повідомили тільки те, що пошкодження утворилось внаслідок влучання кулі ввечері 20 березня.