"Гусь йде на вибори": Мін'юст запустив просвітницьку програму для молоді

Міністерство юстиції запустило ініціативу "Гусь йде на вибори", покликану долучити українську молодь до виборчого процесу та надати молодим українцям інформацію про те, як реалізувати своє право обирати

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Популярний в мережі персонаж "Гусь" роз’яснює, як скористатися своїм правом голосу, як піти на виборчу дільницю й перевірити, чи є ти в списках, як проконтролювати законність волевиявленні й куди звернутися у разі порушень", - розповів міністр юстиції Павло Петренко.

Він повідомив, що у понеділок, 25 березня, презентували перший ролик, який стосується права виборця перевірити себе у списках виборців. Впродовж тижня буде презентовано 3 інші відеоролики, в яких "Гусь" розповість про те, як прийти на вибори, проголосувати та як діяти у разі, якщо ви помітили порушення.

"Ми розраховуємо, що ця інформаційна кампанія не лише підніме українцям настрій, а й дасть нашим громадянам додаткову інформацію, щоб вони могли скористатися своїм основним конституційним правом – прийти на вибори й проголосувати", - зазначив міністр юстиції.