"Шахтар" хоче за права на трансляцію своїх матчів $50-60 млн

У майбутньому донецький "Шахтар" збирається продавати телеправа на трансляцію своїх матчів за $50-60 млн на рік

Про це повідомляє Tribuna.com.

Директор департаменту "Шахтаря" з маркетингу Юрій Свиридов розповів про ситуацію з продажем телеправ.

"З урахуванням того, що продаються права на три роки, звичайно, хочеться позитивної динаміки. Хочеться отримувати більше, ніж минулого року, і клуби цього гідні. Останній клуб УПЛ, який отримує умовно 3 млн грн - це 100 тис. євро, це приблизно 10% в структурі їх доходів. При цьому, я вважаю, в бюджетах клубів у $1 млн, частка доходів від телетрансляції може доходити до позначки в 50%", - сказав Свиридов. 

На думку директора "Шахтаря" з маркетингу, найближчими роками клуби будуть отримувати від продажу телевізійних прав більше, що дозволить їм збільшити власні бюджети. 

"Бюджет може вирости у 3-5 разів для клубів з низу турнірної таблиці. Якщо говорити про цифри, то все, що буде більше $5-6 млн - це добре, це більше, ніж було в минулому сезоні. Але навіть якщо буде стільки ж, але при цьому будуть чесні відкриті торги і, можливо, зайдуть нові гравці на ринок, якщо будуть прозорі і відкриті умови, то буде створений заділ на майбутнє. Наш довгостроковий орієнтир - навіть не $15 млн, а $50-60 млн", - сказав Свиридов.