Telegram додав функції, які не дозволять використати переписку людини проти неї. Які саме

Telegram представив оновлення месенджера c новими налаштуваннями управління особистим листуванням і поліпшеним пошуком

Про це йдеться у блозі месенджера.

У Telegram 5.5 користувачі отримали нові можливості контролювати особисту переписку. Якщо раніше функція "Видалення повідомлення" видаляла тільки власні повідомлення, відправлені протягом 48 годин, то тепер можна видалити будь-яке отримане або відправлене повідомлення без обмежень у часі. При цьому повідомлення зникне і у співрозмовника.

Для більшої конфіденційності розробники додали можливість обмежити пересилання повідомлень. Якщо активувати цю функцію, ім'я автора в переадресованому повідомленні буде неклікабельним. Також з'явилася можливість вимикати можливість перегляду сторонніми зображення профілю.

Оновився розділ "Налаштування": новий рядок пошуку дозволить швидше знаходити потрібні функції месенджера. У рядку пошуку тепер відображаються відповіді на найбільш поширені питання, які є в розділі FAQ.

У мобільному клієнті Telegram доданий пошук по емодзі, GIF і стікери. Після набору першого слова в повідомленні додаток підкаже відповідні емодзі, доданий пошук окремих стікерів за ключовими словами.

Відеоповідомлення і великі GIF-файли тепер працюють в потоковому режимі - ви можете почати переглядати не чекаючи закінчення завантаження файлу. У месенджер також додали підтримку технологій, які озвучують те, що відбувається на екрані смартфона - VoiceOver на iOS і TalkBack на Android.

На думку Павла Дурова, обсяг особистих даних, які зберігаються в особистих листування стає дедалі більшим, і в найближчі десятиліття збільшиться в кілька разів. Він вважає, що не дивлячись на весь прогрес в шифруванні та приватності, у людей дуже невеликий контроль над власними даними і це треба виправляти.

"За останні 10-20 років кожен з нас обмінявся мільйонами повідомлень з тисячами людей. Більшість логів переписки зберігається десь у вхідних повідомленнях у інших людей, поза нашою доступу. Відносини починаються і закінчуються, але листування з колишніми друзями і колегами залишається доступним назавжди. Старе повідомлення, про яке ви вже забули, може бути вирвано з контексту і використано проти вас через десятиліття. Поспішне повідомлення, відправлене подрузі в школі, може наздогнати вас у 2030 році, коли ви вирішите балотуватися в мери. Ми не можемо відправитися в минуле і видалити дані у інших людей. Не могли. До сьогоднішнього дня", - коментує Павло Дуров.

Команда Дурова розуміє, що функцію видалення повідомлень можна використовувати на шкоду, але на їхню думку, "користь від контролю над цифровим відбитком важливіша".

"Переглядаючи свої повідомлення в Telegram зараз, я не хотів би видаляти щось у своїх співрозмовників. Але все ж, вперше за 23 роки використання особистих повідомлень я відчуваю себе по-справжньому вільним і тримаю все під контролем", - додає Дуров.