Вчителя із села у Кенії визнали найкращим у світі. Чому

Пітер Табічі, учитель природознавства з Кенії, який віддавав більшу частину своєї зарплати на допомогу бідним учням, став кращим в світі і отримав премію в розмірі $1 млн

Про це повідомляє BBC.

У повідомленні сказано, що 36-річний Пітер Табічі, викладач природничих наук і член релігійного Ордену францисканців, став лауреатом щорічної премії Global Teacher Prize.

Цей вчитель щомісяця віддавав до 80% свого заробітку на підручники і форму найбіднішим учням, багато з яких втратили батьків. Його школі в селі Пвані постійно не вистачає коштів.

Учитель розповів, що його головною метою було показати, що наука для кожного учня може стати світлим шляхом в майбутнє. Свій приз учитель також хотів би направити на розвиток африканської освіти.

Судді конкурсу відзначили, що його робота в школі "значно поліпшила успішність його учнів", і багато хто з них йде до коледжу або університету, незважаючи на те, що ресурси в школах "сильно обмежені". Учні Табічі ставали переможцями на національних і міжнародних наукових конкурсах.

Довідка:

Global Teacher Prize - світовий конкурс вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Міжнародна премія була заснована арабським мільярдером Санні Варки в 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок в професію вчителя і становить 1 млн доларів. Український етап премії ініціювала громадська організація "Освіторія". Мета загальнонаціонального конкурсу - не тільки популяризувати новаторські підходи в освіті, а й підняти престиж самої професії вчителя.