Google підписав меморандум з Міносвіти та фондом Порошенка для розвитку інклюзивної освіти в Україні

Документ передбачає тренінги для підвищення комп’ютерної грамотності вчителів, проведення семінарів для впровадження стандартів інклюзивної освіти

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.

“Протягом більш ніж трьох років ми займаємося впровадженням інклюзивної освіти і вже маємо вражаючі результати. На сьогодні запрацювала розгалужена мережа інклюзивно-ресурсних центрів. Зараз їх 550 в усіх регіонах України”, повідомили у МОН.

Також у міністерстві додали, що на державне замовлення була створена електронна система, яка працює в цих інклюзивно-ресурсних центрах:

“Саме на її базі ми і можемо в майбутньому в співпраці з Google зробити карту України, яка демонструватиме наявність інклюзивних освітніх закладів – садочків, шкіл і професійних закладів освіти”, - пояснили в Міносвіти.

“Ми також розраховуємо, що наші партнери допоможуть нам створити єдиний реєстр дітей з особливими освітніми потребами, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів”, - розповіла очільниця Фонду Порошенка, дружина президента Марина Порошенко.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що впродовж року кількість школярів з особливими освітніми потребами, залучених до інклюзивної освіти, зросла на 61%. Так, наразі їх понад 12 тис.

Відомо, що компанія Google планує надавати експертизу із впровадження цифрових інклюзивних стандартів в освіті.

“Однією з головних цінностей Google є рівність можливостей для кожного.  Ми сподіваємось, що підписання цього меморандуму дасть нам ще більше можливостей для досягнення дійсно значимих та масштабних результатів у цій сфері”, - додав директор Google-Україна Дмитро Шоломко.