Іноземні студенти в Україні здаватимуть ЗНО, - Гриневич

З 2020 року всі іноземні студенти, які навчаються в Україні, після першого курсу здаватимуть ЗНО з мови навчання

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.
 
За словами міністра, восени цього відбудеться перший пробний іспит - ЗНО з мови навчання для іноземних студентів, які закінчили перший курс в українських вишах. В цьому пілотному проекті візьмуть участь не всі вищі навчальні заклади.
 
"Вже з 2020 року ЗНО здаватимуть всі іноземні студенти після закінчення 1-го курсу. Цим питанням займається Український центр оцінювання якості освіти. Після проходження ЗНО іноземний студент буде отримувати сертифікат про здачу іспиту, який дає право йому продовжувати навчання на другому курсі", - пояснила Гриневич.
 
Міністр додала, що студенти, які навчаються англійською мовою і мають міжнародні сертифікати типу IELTS, TOEFL, Cambridge Certificate, з рівнем знань не нижче В1 - повторно здавати англійську не будуть. Їхній сертифікат автоматично буде враховуватися, як успішно складений іспит.
 
"Відповідно, якщо ми висуваємо такі вимоги до знання мови навчання іноземними студентами, то ще більш суворі вимоги повинні бути і до викладачів навчальних закладів, які навчають іноземних студентів. Їх рівень володіння мовою повинен бути не нижче В2. Цього року ми будемо приділяти особливу увагу виконанню цих умов", - зазначила міністр.