США не потерплять втручання іноземних військових у Венесуелі, - Болтон

Вашингтон не стане терпіти втручання іноземних військових у справи Західної півкулі

Про це попередив радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон, коментуючи ситуацію про прибуття до Венесуели російських літаків з військовослужбовцями у  Twitter.

"Сполучені Штати не потерплять втручання ворожих іноземних збройних сил у досягнення країнами Західної півкулі загальних цілей демократії, безпеки і верховенства права. Венесуельські військові повинні підтримати народ Венесуели", - зазначив Болтон у вівторок, 26 березня.

Радник американського президента підкреслив, що США посилають до Венесуели продовольство і ліки, а не "ядерні бомбардувальники і спецназ для підтримки корумпованого диктатора", зазначивши, що "Росія повинна працювати з міжнародним співтовариством" заради підтримки народу Венесуели.

"Мадуро втратив підтримку венесуельського народу, тому він покладається на підтримку Куби і Росії, щоб узурпувати демократію і репресувати ні в чому не винних цивільних осіб. Ця новина демонструє, що він стає ще більш безрозсудним і ще більше ізолює себе", - заявив Болтон.

Нагадаємо, 24 березня в Венесуелу прибули нові російські літаки з групою військових. За даними ЗМІ, російські військові прибули в Каракас для участі в переговорах з військової підготовки і стратегії.