ЄС зобов’яже автовиробників встановлювати в авто “чорні скриньки”

З 2022 року автовиробники повинні будуть обладнати автомобілі, які продаються на території ЄС, "чорними скриньками" і системами автоматичного утримання на смузі

Про це повідомляє латвійське видання Delfi з посиланням на прес-службу Єврокомісії.

"Інститути ЄС досягли попередньої угоди щодо перегляду загальних правил безпеки дорожнього руху. З 2022 року нові технології безпеки стануть обов'язковими для європейських транспортних засобів, щоб захистити життя пасажирів, пішоходів і велосипедистів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, бортові самописці, інформацію з яких можна буде використовувати для встановлення причин ДТП, і системи, які фіксують те, наскільки водій уважно стежить за дорогою,  стануть обов'язковими для всіх транспортних засобів.

Крім того, у легкових авто і фургонах встановлять системи утримання смуги, системи екстреного гальмування і покращені за результатами краш-тестів ремені безпеки.

У Єврокомісії сподіваються, що такі кроки допоможуть до 2038 року уникнути щонайменше 140 тис. важких травм і врятувати більше 25 тис. життів, що наблизить ЄС до довгострокової мети - нульового рівня смертності на дорогах.

Надалі узгоджений регламент надійде на голосування в Європарламент, а потім - на затвердження в Ради ЄС.

Читайте також: Українці тисячами вбивають один одного в аваріях на дорогах. Чому так відбувається