НАЗК направило до суду адмінпротоколи на суддів, що несвоєчасно подали декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 5-ти посадовців

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

За недотримання вимог закону України "Про запобігання корупції" до суду направлено протокол стосовно Вячеслава Зеленіна. Зазначається, що перед звільненням з посади судді Київського апеляційного господарського суду він несвоєчасно без поважних причин подав декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

До суду направлено також протокол про адміністративне правопорушення стосовно судді Західного апеляційного господарського суду Олега Матущака, який несвоєчасно без поважних причин подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік.

Також до суду направлено два протоколи стосовно судді Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала, який несвоєчасно без поважних причин подав щорічні декларації за 2016 та 2017 роки.

Окрім цього, складено протокол стосовно Костянтина Соколенка, який перебуваючи на посаді директора державного підприємства "Білоцерківський завод "Еталон", несвоєчасно без поважних причин подав щорічну декларацію за 2017 рік.

Відповідальність за ці правопорушення передбачена частиною першою статті 172-6 КУпАП.

Ще два протоколи про адміністративне правопорушення направлено до суду стосовно начальника відділу Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Євгена Сірика, який без поважних причин не повідомив про суттєві зміни в майновому стані після набуття у власність квартири та отримання доходу від продажу автомобіля. Таким чином, посадовець вчинив правопорушення, відповідальність  за які передбачена частиною другою статті 172-6 КУпАП.

Національне агентство зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.