Організатори Євробачення ще не знають, чи відміняти конкурс через ракетні обстріли Ізраїлю

Організатори "Євробачення" публічно проінформовані про загрозу ракетного обстрілу, однак поки немає рішення про скасування проведення конкурсу

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Ізраїльська корпорація телерадіомовлення KAN, яка виступає безпосереднім організатором конкурсу в Тель-Авіві, не має конкретного плану дій на випадок ракетного обстрілу під час Євробачення, йдеться у повідомленні.

Прес-секретар громадського мовника зазначила, що "зараз все тихо".

Повідомляється, що офіційні представники Європейської мовної спілки повідомили, що вони стежать за ситуацією в Ізраїлі.

"Охорона і безпека завжди мають першорядне значення для мовної спілки. Ми продовжуємо працювати разом з телеканалом KAN та ізраїльською владою для забезпечення добробуту всіх, хто готується і братиме участь у Євробаченні в травні. Ми продовжуватимемо стежити за поточною ситуацією в Ізраїлі", - заявляють в Європейській мовній спілці.

Видання зазначає, що у разі повномасштабної війни перенести конкурс на нове місце в останню хвилину практично неможливо. З моменту прем'єри у 1956 році, Євробачення не пропускало жодного року.

Зазначається, що туристи і учасники конкурсу приїдуть в Ізраїль у травні. Однак, у момент атаки, 25 березня, в Ізраїлі перебували кілька майбутніх учасників Євробачення. Вони записували тут традиційні привітальні ролики.

64-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2019 має відбутися в Ізраїлі, в Тель-Авіві, з 14 по 18 травня 2019 року.