Підуть шукати "край" планети: прихильники теорії пласкої Землі організують власну експедицію

Організатори щорічної конференції, на якій збираються люди, переконані в тому, що Земля пласка, мають намір вирушити до "краю" планети - крижаної стіни, яка, як вони стверджують, утримує океани від переливання в космос

Про це пише Naked Science.

Нещодавно Міжнародна конференція "Пласка Земля" (Flat Earth International Conference, FEIC) оголосила на своєму сайті про те, що подорож планують на 2020 рік. Її мета - перевірити твердження прихильників теорії пласкої Землі про те, що наша планета - ​​це плаский диск, оточений крижаною стіною на своїх краях.

Деталі про цю подію, включаючи дати, ще оголошені не були. Однак варто зазначити, що морські карти і навігаційні технології - на зразок супутникової системи навігації (GPS) - можуть працювати саме тому, що Земля має кулясту форму.

Прихильники теорії про пласку Землю стверджують, що фотографії, на яких зображений викривлений горизонт, - підробки, а знімки круглої Землі з космосу - частина величезного змови, в якій задіяні NASA і інші космічні агентства. Ці та інші твердження про пласку Землю опубліковані на сайті Товариства пласкої Землі (FES) - імовірно, найстарішої офіційної організації в цій області, що існує ще з XIX століття.

У діаграмах, опублікованих на сайті FES, планета представлена ​​у вигляді "млинця" з Північним полюсом в самому центрі і краєм, "з усіх боків оточеним крижаною стіною, що утримує океани всередині". Ця крижана стіна і стане кінцевим пунктом подорожі, обіцяної організацією.

Читайте також: У теорії пласкої Землі зростає кількість прихильників, а "винен" - YouTube

  • У січні 2014 року Хьюз вже запускав саморобну ракету, яка пролетіла близько 400 метрів і впала в пустелі. Американець отримав невеликі травми і три дні провів у госпіталі. Також йому належить рекорд Гіннеса 2002 роки за стрибок на 31 метр в лімузині Lincoln Town Car.
  • Раніше американський репер B.o.B. запустив краудфандинговий проект на платформі GoFundMe, щоб зрозуміти, пласка Земля чи все ж має форму кулі.