Помпео попередив Путіна щодо втручання в українські вибори

Росія має намір і надалі втручатися у виборчу кампанію в Україні

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео, повідомляє американський канал C-Span.

"Росія втручалась у вибори в Сполучених Штатах та намагатиметься втрутитися у вибори в Україні", - заявив  він.

Виступаючи під час слухань у Комітеті бюджетних асигнувань Палати представників США, він висловив оцінку, що російська сторона докладатиме всіх зусиль у цьому питанні як перед днем голосування в Україні, так і протягом періоду, коли формуватиметься нове керівництво України.

"Що стосується Росії, я думаю, ми продемонстрували нашу рішучість, і думаю, що Володимир Путін усвідомив це", - зазначив Помпео. 

Держсекретар підкреслив, що США продемонстрували свою готовність протистояти загрозам і викликам Росії, які вона створює для Європи і Заходу в цілому.

Він нагадав, про неодноразові санкції проти РФ, вислання десятків російських шпигунів, посилення оборонного бюджету -  те, від чого російське керівництво не в захваті, а також збільшення американського експорту нафти й газу, щоб скласти конкуренцію російським енергоносіям.

Під час слухань у середу держсекретар Помпео також заявив, що бюджет Державного департаменту США на 2020 рік серед основних цілей має також протидію російському впливу.

"Бюджет на 2020 рік визначає пріоритетом протидію російському згубному впливу в Європі, Євразії та Центральній Азії, а також посилює можливості Державного департаменту проти акторів, які мають зловмисні наміри", - наголосив держсекретар.

  • Нагадаємо, 5 березня міністр закородонних справ України Павло Клімкін заявив, що кожні 40 секунд відбуваються кібератаки  РФ на міністерські комп'ютерні мережі та інші відомства, в тому числі й сервери ЦВК.