У НБУ не бачать негативного впливу виборів на банки

Національний банк України заявив про відсутність негативної реакції на майбутні вибори в банківській системі, констатуючи продовження припливу депозитів і сприятливу ситуацію на валютному ринку

Про це йдеться в коментарі НБУ за запитом УНІАН.

"Згідно з даними оперативної статистики, Національний банк не зафіксував відтік вкладів у банківській системі у березні. Загальний обсяг депозитного портфеля платоспроможних банків не знизився ані з початку 2019 року, ані з початку березня", - йдеться в коментарі.

У НБУ відзначили, що депозитний портфель фізичних осіб продовжує демонструвати високі темпи зростання. Також стабільно високою залишається ліквідність банківської системи - обсяг коштів банків на кореспондентських рахунках та вкладень в депозитні сертифікати перевищує 100 мільярдів гривень станом на 27 березня.

Попри деяке збільшення попиту населення на валюту в березні, загальна ситуація на валютному ринку залишається сприятливою. Обсяги продажу валюти населенням з початку року перевищують обсяги купівлі.

Ключовими факторами сприятливої ситуації на валютному ринку в НБУ назвали позитивну зовнішню цінову кон'юнктуру для товарів українського експорту, слабке зростання імпорту товарів, а також приплив іноземного капіталу в державні цінні папери.