Уряд Британії відхилив петицію про скасування Brexit

Уряд Великої Британії відхилив петицію з більш ніж 5,78 мільйонами підписів, яка вимагає припинення виходу країни зі складу Євросоюзу шляхом скасування дії статті 50 Лісабонського договору

Про це повідомляє The Guardian.

В офіційній відповіді, розміщеній на сайті парламентських петицій, Департамент по виходу з ЄС сказав: "Цей уряд не скасовуватиме статтю 50".

"Ми будемо дотримуватися результатів референдуму 2016 року і працювати з парламентом для досягнення угоди, яке забезпечить нам вихід з Європейського Союзу", - йдеться у відповіді.

Відповідь уряду надійшла після того, як Комітет петицій заявив, що звернення про скасування Brexit буде обговорюватися депутатами 1 квітня. Комітет повідомив, що це "петиція з найбільшою кількістю підписів, яка коли-небудь надходила на сайт петицій Палати громад і уряду".

У своїй офіційній відповіді уряд повідомив, що "визнає значну кількість людей, які підписали цю петицію. Однак майже три чверті виборців взяли участь у референдумі 2016 року, сподіваючись, що результат буде дотриманий".

"17,4 мільйона людей тоді проголосували за вихід з Європейського Союзу, забезпечуючи найбільший демократичний мандат для будь-яких дій, які коли-небудь були направлені уряду Великої Британії", - йдеться у відповіді.

Британські чиновники додали, що скасування дії статті 50 буде порушенням обіцянки, який уряд дав британському народу і зменшить довіру до демократії.