Вояж Бойка до Москви: ГПУ відкриє провадження про незаконний перетин кордону

Генеральна прокуратура України відкриє кримінальне провадження щодо незаконного перетину кордону під час візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука до Москви

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив під час засідання уряду, передає Еспресо.TV

"Сьогодні буде зареєстроване провадження про незаконний перетин кордону. Але питання не до авіаслужби, але й до прикордонслужби, яка випустила цих осіб. Провадження буде зареєстровано і законна реакція не забариться", - зазначив Луценко.

Водночас прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив перевірити Державіаслужбу, Украерорух, Держприкордонслужбу на аспект порушення закону, адже діє заборона на авіасполучення з РФ.

З 25 жовтня 2015 року Державна авіаційна служба України прийняла рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною і РФ.

Нагадаємо, 22 березня кандидат у президенти Юрій Бойко та голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук літали до Москви на зустріч із російським прем'єр-міністром Медведєвим. 

Медведєв зажадав обговорити відносини у газовій сфері, торговому співробітництві та інших економічних питаннях.

Бойко заявив про важність повернення українських товарів на російський ринок та пожалівся, що "торгова війна погіршує життя наших українців", заявивши, що погіршення торгівлі з РФ в першу чергу завдає шкоди Україні. Також Бойко зажадав прямих постачань російського газу в Україну.

Медведчук також підтримав ініціативу прямого імпорту російського газу в Україну, назвавши цю тему головним питанням зустрічі.