Найбільше випадків підкупу виборців стосуються Порошенка і Тимошенко, - Аваков

За словами міністра внутрішніх справ, левова частка кримінальних проваджень - щодо підкупу голосів виборців

Про це у четвер, 28 березня, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на зустрічі з представникам Національного демократичного інституту та Світового конгресу українців, інформує прес-служба МВС.

Як зазначив Аваков, поліція продовжує реєстрацію та розслідування найважливіших кримінальних справ - щодо підкупу голосів виборців.

"Це левова частка кримінальних проваджень, найважливіша. За час усього моніторингу вони стосується всього 4-х кандидатів на пост Президента України - Порошенка, Тимошенко, Тарути та Гриценка", - розповів очільник МВС.

Як повідомив Аваков, факти стосовно Гриценка не підтвердилися та кримінальні справи закрили. Стосовно Тарути - був встановлений факт в одному з округів у місті Одеса. 

"Зараз триває розслідування кримінального провадження і, швидше за все, там буде звинувачення. Факт цікавий тим, що пан Тарута сам прийшов в міністерство та просив розслідувати цей факт до кінця. Він був обурений тим, що його активіст скоїв такого роду правопорушення", - пояснив Аваков.

При цьому він наголосив, що основні кейси підкупу виборців стосуються кандидатів на пост президента України Порошенка та Тимошенко.

"Співвідношення кримінальних проваджень розпочатих за повідомленнями про факти підкупу виборців таке: близько 60% стосуються кандидата Порошенка і 40 % - Тимошенко. Найбільший ризик має система "сітки" кандидата від влади. Вона, за зверненнями заявників, поширена по всій країні. Нас "завалили" величезною кількістю доказів, зокрема, фото та відео, як дрібних порушень, так і суттєвих. Більшість справ тривалі у розслідуванні та, швидше за все, будуть завершені вже після виборів", - сказав він.

Зафіксовані 15 випадків створення одним із кандидатів у президенти мережі з підкупу виборців