У Британії дітей з малозабезпечених сімей відмовилися пускати на дитячий майданчик

У Лондоні, Великобританія, батьки з нового житлового комплексу обурилися тим, що не всі діти можуть потрапити на ігровий майданчик

Як повідомляє The Guardian, доступ до нього опинився лише у жителів елітних квартир.

Спочатку в проекті було зазначено, що внутрішній двір з дитячим майданчиком і садом буде доступний всім - і людям з більш дешевого "соціального житла", і власникам приватних квартир. Однак компанія-забудовник встановила у дворі паркан і хвіртку з кодовим замком. Пароль повідомили тільки жителям більш дорогого сегмента житлового комплексу.

"Мої діти йдуть зі школи з друзями і розлучаються біля цієї хвіртки. Мій син бачить граючих дітей з вікна кімнати. Він просить приєднатися до них, але це неможливо", - поскаржилася мешканка соціального житла Даніелла Рі (Daniella Rea). Її сусідка Клаудія Васкес (Claudia Vasquez) поскаржилася, що не може пояснити дитині, чому йому не можна піти на майданчик.

Член Міської ради Лондона Меттью Беннетт (Matthew Bennett) назвав ситуацію неприйнятною і зазначив, що встановлення паркану не було узгоджене. Девелопер, відповідальний за елітну частину житлового комплексу, заявив, що не збирається нічого змінювати, так як "якщо пустити туди людей з соціального житла, сад не вдасться зберегти".