Жінка 70 років вважала себе темношкірою, а тепер з'ясувала, що вона біла

Літня американка, яка все життя вважала себе темношкірою, тепер виявила, що у неї були білі мати і батько

Про це пише портал News.com.

У 70 років Верда Берд (Verda Byrd) з техаського міста Конверс дізналася, що виросла у прийомній сім'ї. "Моя прийомна мати Едвіна Вагнер ніколи не говорила мені, що удочерила білу дівчинку", - говорить вона.

Щоб дізнатися правду, жінка вирішила розшукати біологічних батьків. Вона з'ясувала, що народилася в бідній багатодітній сім'ї, а її справжнє ім'я було іншим - Джанетта Бігль (Jeanette Beagle).

Незабаром після її народження батько покинув сім'ю, а мати отримала важку травму і залишилася без засобів до існування. Після цього державні органи вилучили всіх дітей, в тому числі і Джанетт.

П'ятимісячну дівчинку удочерила бездітна темношкіра пара з міста Ньютон в штаті Канзас. На відміну від її батьків, вони жили у відносному достатку. Прийомний батько мав вищу освіту, працював носієм на залізниці і отримував непогану на ті часи платню - 250 доларів на місяць (зараз ця сума дорівнює приблизно 3,6 тисячі доларів).

Прийомні батьки змінили ім'я Джанетт на Верда. Хоча її шкіра була світліша, ніж у них, ніхто не надавав цьому значення. Всі, в тому числі і вона сама, вважали її темношкірою дитиною.

Верді Берд вдалося відшукати рідну матір. Виявилося, що та змогла домогтися повернення чотирьох з п'яти дітей, яких відібрала держава. З прийомними батьками залишилася тільки Джанетт Пізніше у жінки народилися ще п'ятеро дітей. Берд познайомилася з трьома рідними сестрами, але стосунки не склалися: одна з них виявилася расисткою