Поштові оператори зможуть переказувати гроші. НБУ розробив правила

Національний банк України планує поширити на операторів поштового зв'язку вимоги щодо здійснення операцій з прийому готівки для подальшого її переказу

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відповідні зміни містить проект постанови правління Національного банку України "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 № 42", який НБУ виніс для громадського обговорення.
Проект розроблений для приведення постанови № 42 у відповідність до положень постанови правління Національного банку України від 29 січня 2019 № 25 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України".

Воно передбачає право операторів поштового зв'язку, які мають намір стати платіжними організаціями та/або учасниками платіжних систем, отримати ліцензію на переказ і надавати послуги з переказу коштів в національній валюті без відкриття рахунків.
Наразі операції з прийому готівки в гривнях для подальшого переказу проводяться згідно з відповідною постановою НБУ. Її норми поширюються на:

Читайте також: Купити валюту онлайн, на пошті чи в терміналі та придбати акції Apple. Що змінить у житті українців закон про валюту