Україна планує закупити новітнє озброєння в США, - Порошенко

Україна продовжить співпрацю зі США у питаннях закупівлі нового озброєння для ЗСУ

Петро Порошенко показав журналістам ситуативну кімнату в АП, повідомляє прес-служба президента.

Саме в цій кімнаті велися переговори, які "забезпечили створення потужної світової коаліції на підтримку України", йдеться у повідомленні.

Президент повідомив, що в ситуативному центрі велися переговори щодо постачання зі США Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin.

"Також ми збираємось зараз розширити цю співпрацю і буде закуплено додатково новітнє озброєння, в тому числі і зі США", - додав Порошенко.

Журналістам продемонстрували систему моніторингу лінії зіткнення на Донбасі. Порошенко підкреслив, що саме це і передбачає дуже ефективну і рішучу відсіч на будь-яке порушення режиму припинення вогню.

"Ворог платить сьогодні дуже високу ціну через наш вогонь у відповідь, бо сьогодні наші війська уже оснащені, вони мають тепловізійні пристрої, вони мають антиснайперські комплекси, унікальні протитанкові комплекси",  - зазначив президент.

У прес-службі наголошують, що у ситуативній кімнаті приймалися історичні для України рішення: відбувалися переговори з керівництвом Європейського союзу, США, командуванням НАТО, звідси президенту Путіну повідомлено про відмову в агремані послу РФ в Україні, тут відбулися телефонні переговори з Вселенським Патріархом Варфоломієм щодо Томосу.