Виручка Huawei перетнула позначку у $100 млрд

У 2018 році виручка китайської компанії Huawei Technologies Co. збільшилася на 19,5%. Вона становить $105,2 млрд у порівнянні з $89,7 млрд роком раніше

Про це йдеться у прес-релізі компанії, повідомляє ЕП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Так, чистий прибуток компанії в минулому році збільшився на 25,1% - до 59,3 млрд юанів ($8,6 млрд).

Виручка від поставок обладнання операторам зв'язку в цілому не змінилася і становила 294 млрд юанів ($44 млрд).

У корпоративному сегменті (хмарні обчислення, big data, штучний інтелект та "інтернет речей", обладнання для ЦОД) виручка підскочила на 23,8%, а  споживчий сегмент (продажі смартфонів, планшетів, "розумних" годинників та іншої електроніки) приніс компанії зростання виручки на 45,1%.

Зазначається, що акції Huawei не торгуються на біржі, проте компанія останні кілька років добровільно оприлюднює фінансові показники. Аудитором її звітності є компанія KPMG.

Huawei активно інвестує у науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. У минулому році компанія направиладля цього 101,5 млрд юанів ($15 млрд), або 14,1% виручки. Таким чином компанія посіла за цим показником п'яте місце у світі, згідно зі звітом ЄС.

Нагадаємо, Huawei створена у 1987 році колишнім китайським військовим Женем Чженфеем. Його біографія стала однією з причин обмеження діяльності компанії у деяких розвинених країнах, зокрема й США.

Наразі він і ще три топ-менеджера займають посаду CEO із ротації, змінюючи один одного кожні півроку. Компанію контролюють її співробітники.

Акції Huawei не обертаються на відкритому ринку, але вона публікує фінансову звітність, щоб розвіяти побоювання регуляторів у США, Європі та Австралії.

На українському ринку Huawei присутня з 1998 року. Зараз компанія працює у понад 140 країнах.

Сьогодні Huawei займає друге місце серед світових виробників смартфонів за часткою ринку.

Читайте також: Шпигунство чи конкуренція? Чому світ забороняє Huawei і за що заарештували фіндиректора компанії