"Опора": мер Житомира та голова ОДА сфотографувалися зі своїми бюлетенями

31 березня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич і мер Житомира Сергій Сухомлин сфотографувалися з бюлетенями біля виборчої урни на дільницях для голосування, після чого розмістили фотографії на своїх сторінках у соцмережі Facebook

Про це повідомила прес-служба громадянської мережі "Опора".

"Фото Ігор Гундич опублікував на своїй сторінці в мережі Facebook. На фото він тримає в руках розгорнутий бюлетень, який опускає в ящик для голосування. Прізвища кандидатів та позначки на фото розмиті, проте, можна припустити, що коли було зроблено це фото, інші особи, які є на дільниці, могли побачити позначку, за кого Ігор Гундич віддав свій голос", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у громадянській мережі додали, що фотографію з бюлетенем також опублікував на своїй сторінці в Facebook і мер обласного центру Сергій Сухомлин.

"Відповідно до частини 1 статті 7 Закону України "Про вибори президента України" голосування на виборах президента України є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється. Фотографування, відеофіксація будь-яким способом результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування", - нагадали в "Опорі".