У штабі Зеленського заявили про "мертві душі" у списках та підвезення виборців

У виборчому штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського заявили про фіксацію "мертвих душ" у списках та підвезення на дільниці виборців

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У виборчому штабі кандидата в президента України Володимира Зеленського заявляють про значну кількість "мертвих душ" у списках виборців і факти підвезення виборців на виборчі дільниці, що може бути використано для спотворення результатів голосування на виборах, повідомив політконсультант, радник штабу Дмитро Разумков.

"Наші спостерігачі, члени комісій фіксують велику кількість "мертвих душ", які, можливо, використовуватимуться як маніпуляції та вплинуть на результати цих виборів", - сказав Разумков на брифінгу в Києві.

"Ми також фіксуємо "підвезення", що є порушенням виборчого процесу. Це означає, що, найімовірніше, використовується адміністративний ресурс", - констатував Разумков.

Політконсультант розповів, що фіксується також наявність так званих контролерів біля дільниць.

"Це може свідчити, що працює сітка", - пояснив Разумков.

Говорячи про бажані штабом Зеленського показники явки виборців, Разумков висловив переконання, що 75-відсоткова явка звела б до мінімуму можливі фальсифікації.

У свою чергу, координатор штабу Олександр Корнієнко поінформував, що за результатами моніторингу порушень було передано декілька десятків заяв до поліції.

Він також зазначив, що на "гарячу лінію" штабу було отримано 4700 звернень щодо порушень на дільницях.