З одного боку, політ йде нормально, з іншого - очікуємо можливого вітру, - Бекешкіна про екзит-поли

Директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила, що політичні сили, яким не подобаються результати виборів, спробують дискредитувати результати екзит-полів

Про це Ірина Бекешкіна написала у facebook.

За її словами, політичні сили, яким не подобаються результати виборів, вже зараз починають дискредитувати результати екзит-полів.

"Провели о 14 годині прес-конференцію, відзвітували, що політ йде нормально. Проте все ж тривожно. Вже з'явилися перші дзвіночки, що ті сили, яким результати не сподобаються, вже зараз починають дискредитувати екзит-пол. Перша ластівка - штабіст Юлі Костя Матвієнко пише в своєму блозі на "Укрправді", що, начебто, дані, які передають з місць інтерв'юери і дані, які заносяться в комп'ютер і підраховуються істотно відрізняються. Не знаю, на яких ідіотів це розраховано. Бо результати приймають телефоном рядові співробітники соцслужби, і вносять в комп'ютер теж вони", - написала Бекешкіна.

За словами Бекешкіної також спостерігається оприлюднення так званих екзит-полів від фейкових соціологічних компаній.

"Ще один метод, теж розрахований на ідіотів, це начебто екзит-поли різних "Рогов та копит" - ну от уже засвітилися "Передові правові ініциативи", що побили усі світові рекорди, "опитуючи" по 100.000 за два дні, ще якісь невідомі стоять на дільницях. І буде: "а ми на ваш екзит-пол нашим екзит-полом". А що? На людей не надто освічених це може подіяти. Так що, з одного боку, політ йде нормально. З іншого - очікуємо можливого вітру", - зазначила Бекешкіна.