Журналістів з Росії не пустили до виборчої дільниці у Мінську

31 березня члени виборчої комісії у столиці Білорусі Мінську вирішили не пускати на дільницю для виборів президента України представників російських ЗМІ

Про це повідомило "Радіо Свобода".

За даними видання, кореспонденти російських агенцій ТАСС, "РИА-Новости", телеканалів "РЕН-ТВ" та "НТВ" знімали лише на вулиці, в тому числі опитували громадян України.

Зокрема, вони могли лише знімати за парканом посольства.

При цьому уточнюється, що дільницю могли вільно відвідувати представники білоруських, українських та міжнародних ЗМІ.

На території Білорусі зареєстровали 12 тис. українських виборців. Їх віднесли до двох дільниць: у посольстві України в Мінську та в Генеральному консульстві у Бресті.

"Зазвичай у виборах беруть участь близько 10% українських громадян, які постійно проживають у Білорусі. Цього разу очікується вища явка", - сказав посол України у Мінську Ігор Кизим.

За даними голови виборчої комісії, яка діє у Мінську при посольстві України, Оксани Врублевської, станом на 12 годину у виборах взяв участь 241 виборець у Білорусі.

Нагадаємо, що сьогодні, 31 березня, українці обирають президента.О 08:00 відкрились виборчі дільниці для голосування на чергових виборах глави держави. Волевиявлення громадян триватиме до 20:00.