Британія готова ​​до виходу з ЄС без угоди - міністр фінансів

Велика Британія підготовлена ​​для виходу з Євросоюзу, незалежно від того буде чи ні досягнута угода з Брюсселем

Про це заявила міністр фінансів країни Елізабет Трасс, повідомляє ВВС.

"Ми всі добре підготовлені до виходу (Британії з ЄС - ред.) без угоди", - заявила вона.

На думку Трасс, найбільшою помилкою буде скасувати Brexit взагалі.

Вона також зазначила, Кабінет міністрів сповнений рішучості зробити так, щоб Brexit відбувся.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками саміту країн-членів ЄС у ніч на 22 березня Євросоюз погодився відкласти Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться — Велика Британія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

Водночас у п'ятницю, 29 березня, депутати Палати громад парламенту Великої Британії утретє відхилили проект угоди з ЄС про вихід, якої досягли британський уряд і Брюссель.

Прем'єр-міністр країни шукає шляхи для проведення в парламенті четвертого голосування за угодою про вихід королівства з Європейського Союзу.

  • Нагадаємо, Палата громад Британії втретє відкинула угоду про вихід Великобританії з ЄС. Проти проголосували 344 депутатів, за - 286. Додамо, що це була третя спроба прийняти угоду Терези Мей з Європейським союзом. До цього два голосування в парламенті Британії також провалилися.
  • Після провального голосування президент Ради ЄС Дональд Туск заявив про скликання позачергового саміту ЄС на 10 квітня.