Спадкоємиця Меркель заявила про спроби Росії послабити і дестабілізувати ЄС

Росія намагається "послабити, дестабілізувати країни ЄС і його найближчих сусідів", сказала голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер 31 березня в ефірі німецького телеканалу ZDF

Про це повідомляє Deutsche Welle .

За її словами, російська влада багато робить для цього. Крамп-Карренбауер підкреслила, що на такі спроби необхідно чітко реагувати. На її думку, країнам ЄС потрібно "триматися разом".

Політик розкритикувала європейські популістські партії, які отримують підтримку з боку Москви. Вона також назвала газопровід Північний потік-2 "важким проектом" і підкреслила, що при будівництві необхідно "брати до уваги інтереси в галузі безпеки як України, так і інших країн в регіоні".

Північний потік-2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком - 55 млрд куб. м газу.

Північний потік-2 проляже вздовж газопроводу Північний потік по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.