В Одесі "тітушки" і бізнесмен, який перебуває в розшуку, напали на офіс облавтодору

В Одесі спецпідрозділ поліції затримав групу озброєних людей, які напали на офіс обласної служби автодоріг

Про це повідомив радник начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк у Facebook.

"До cлужби автодоріг увірвалася "тітушня" на чолі з підприємцем, який колись був або підрядником, або замовником. Коротше, колись активно пиляв бюджет і не встиг допиляти, бо був оголошений у розшук і останнім часом переховувався від правоохоронних органів. Однак, як виявилося, питання недопилення залишилися", - написав радник.

За словами Форостяка, вони увірвались до державного адміністративного приміщення, де намалися "поставити актуальні", на думку підприємця, питання та продемонструвати рішучість своїх претензій.

"Наряди спецпризначенців затримали нападників та доставили їх до Хмельницького відділку поліції - де вони вже спокійно та під надійної охороною без інших пригод будуть святкувати своє 1 квітня - день дурака чи як там в народі", - зазначив радник начальника ГУ НП.

Місцеве видання "Думская" повідомляє, що поліцейські затримали в облавтодорі власника і директора будівельної компанії "Дорлідер" Араїка Амірханяна і вісьмох найнятих ним "тітушок". У них вилучили ножі та травматичні пістолети.

Амірханян перебуває в розшуку з 23 березня 2017 року. Його підозрюють у злочині, передбаченому частиною 1 ст. 125 КК України - "умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень": у 2015 році підприємець напав на керівника "укравтодору" Андрія Батищева.

Зазначається, що фірма і її власник фігурують у кримінальних провадженнях, що стосуються розкрадання бюджетних коштів і фінансування тероризму. Від облавтодору Амірханян домагався отримання якихось підрядів, а коли йому відмовили, вирішив впливати силою.