Керівництво "Укроборонпрому" перевірять на поліграфі, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко попросив уряд організувати перевірку на поліграфі всього керівного складу державного концерну "Укроборонпром"

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Ми звертаємося до уряду з проханням забезпечити організацію досліджень на поліграфі всього керівного складу Державного концерну "Укроборонпром", - заявив Петро Порошенко.

На нараді з секретарем РНБО Олесандром Турчиновим і його заступником Сергієм Кривоносом президент попросив підготувати списки тих, хто має пройти дослідження.

"Прошу включити туди керівників державних підприємств оборонно-промислового комплексу і тих, хто відповідає за фінансову діяльність", - зазначив президент. 

Порошенко доручив передати результати досліджень поліграфа контррозвідці Служби безпеки України або у правоохоронні органи. 

Президент також наголосив, що на підставі рекомендацій Кривоноса звернеться до кабміну щодо негайного фінансування міжнародного аудиту концерну "Укроборонпром". І рішення має бути прийнято вже в квітні.

"Перевірку діяльності "Укроборонпрому" має провести Рахункова палата України. Необхідно долучити до перевірки і громадські організації, і проінформувати представників громадськості про підсумки цих перевірок", - зазначив Порошенко.

Президент наголосив про важливість прискорення розгляду у Верховній Раді законопроекту щодо змін до законодавства про державне оборонне замовлення.

"Ми маємо розкрити цю інформацію", - зазначив президент.