Microsoft просить збільшити для себе податки. Як це пов’язано з Amazon

Американська компанія Microsoft стверджує, що збирається платити більший податок від своїх доходів для покращення якості життя у своєму базовому штаті - Вашингтоні

Гігант програмного забезпечення підтримав новий локальний законопроект, який фактично збільшить податкові зобов’язання компанії, передає platfor.ma.

Уряд Вашингтону прагне зібрати мільярд доларів для інвестицій у освіту місцевих студентів. Зокрема і для спеціальностей, які потребують дорогого матеріального забезпечення: інформатики, інженерії та медицини.

Зробити це хочуть, збільшивши податки для секторів, які найбільше виграють від висококваліфікованих кадрів – тож законопроект пропонує підвищити податок на 33% для технологічних компаній, що мають річний прибуток більше $25 млрд.

У розділі, що стосується саме Microsoft, йдеться про підвищення податку на бізнес на 67% для “просунутих комп’ютерних компаній”, які приносять більше ніж $100 млрд на рік. Лише дві компанії відповідають цим критеріям: Microsoft з Редмонда та її сусід з Сіетла – Amazon.

Хоча альтруїстична самопожертва Microsoft і подобається широкому загалу, вона також сприймається як націлений PR-хід проти конкурента. Тут варто нагадати, що минулого року Amazon не сплатив федерального податку, хоча отримав 11,2 млрд доларів прибутку, повідомляє Fortune.

Співавтор нового законопроекту Джеррі Поллет повідомляє, що чула від лобіста Amazon, нібито технологічний гігант був захоплений податкової ідеєю Microsoft зненацька. На їх думку,  компанія Білла Гейтса робить це в основному для того, щоб змусити Amazon виглядати погано – і готова заради цього жертвувати сотнями мільйонів доларів.