На кордоні з Румунією встановлюють огорожу: закарпатці перекрили дорогу

Прикордонники Мукачівського загону на ділянці відділу прикордонної служби "Ділове" почали встановлювати загороджувальний паркан на лінії державного кордону з Румунією, проте мешканці Закарпаття вимагають цього не робити і влаштовують провокації

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.  

Зазначається, що у зв’язку з настанням сприятливих погодних умов та збільшенням  кількості спроб правопорушників незаконно перетнути кордон, охоронці кордону відновили роботи з інженерно-технічного облаштування кордону, зокрема з Румунією.

Проте, у вівторок, 2 квітня,  як тільки прикордонники розпочали роботи на ділянці відділу прикордонної служби "Ділове", прибуло близько 40 молодиків з вимогою зупинити встановлення огорожі.

"Чоловіки, більшість з яких є місцевими жителями, вже потрапляли в поле зору прикордонників за порушення українського законодавства. Молодики намагалися усіляко заважати правоохоронцям та провокувати їх. Також до місця встановлення огорожі прибув сільський голова н.п. Ділове", - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, наразі роботи з будівництва огорожі продовжуються.

Разом з тим повідомляється, що місцеві мешканці, демонструючи непогодження з представниками Держприкордонслужби, також перекрили автомобільну дорогу сполученням "Рахів – Мукачеве".

На місце події викликали Національної поліції.