Розкрадання в "оборонці": в ГПУ пояснили, чому Рогозу та Жукова не заарештували, - ЗМІ

Керівникам фірми "Оптимумспецдеталь", через яку, нібито, розкрадалися гроші в оборонній сфері, Андрію Рогозі та Віталію Жукову не обрали запобіжний захід, адже вони сплатили 26,6 млн податків

Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на відповідь ГПУ.

"Оскільки підозрюваними Р. і Ж. у встановленому законом порядку збитки, завдані державному бюджету, погашені в повному обсязі, до кінця досудового розслідування... запобіжні заходи щодо них не обиралися у зв'язку з відсутністю ризиків, передбачених кримінальним процесуальним законодавством", - йдеться у відповіді Генпрокуратури запит журналістів "Українських новин".

Раніше повідомлялось, що Андрію Рогозі оголосили про підозру у несплаті податків, які він пізніше сплатив у розмірі 26,6 млн грн.

Нагадаємо, що у розслідуванні Bihus.info йдеться про те, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із поплічниками через фірми-прокладки, зокрема,  "Оптімумспецдеталі", нібито поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у 2-4 рази цінами.

Андрій Рогоза й Віталій Жуков - керівники "Оптімумспецдеталі".