У Facebook хочуть створити окремий розділ з надійними новинами

Марк Цукерберг планує запустити в Facebook окремий розділ, у якому будуть зібрані новинні матеріали від якісних і надійних джерел

Цю ідею він висловив під час бесіди з главою видавництва Axel Springer Матіасом Депфнером, пише Recode з посиланням на власні джерела.

За задумом Цукерберга, окремий розділ підійде користувачам, які хочуть частіше дізнаватися новини з соцмережі. Щоб забезпечити доступність і якість матеріалів, Facebook може укласти прямі угоди з видавцями, припустив глава компанії.

У 2017 році Facebook тестувала окрему вкладку, в яку були б винесені всі новинні матеріали з основної стрічки, але це тестування закрилося навесні 2018 року. Новий проект, швидше за все, буде виглядати інакше і підійде людям, які хочуть читати Facebook як новинний рідер, пише видання

Деталі новинного сервісу поки невідомі - у Facebook поки не вирішили, чи варто призначати конкретні виплати виданням або перераховувати їм частину від рекламних доходів з певною мінімальною платою, каже джерело Recode.

Компанія також не знає, як формувати стрічку: на основі джерел, які вибирає користувач, або з ручним керуванням з боку Facebook, яким може зайнятися команда редакторів. Співрозмовник Recode передбачає, що новинний сервіс може бути запущений до кінця 2019 року.