Вибух в академії Петербурга стався під час розмінування саморобної бомби, - ЗМІ

Вибух на території Військово-космічної академії імені Можайського в Санкт-Петербурзі стався під час розмінування саморобного вибухового пристрою

Про це повідомляє Фонтанка з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За інформацією видання, саморобну бомбу виявили під сходами в одному з корпусів академії. Для нейтралізації вибухового пристрою залучили власну групу розмінування.

Детонація сталася в момент, коли сапери накривали підозрілий пристрій бронежилетами. У результаті три сапери отримали поранення середнього ступеня, осколками зачепило жінку-викладача, зазначає Фонтанка.

На даний момент в академії завершилася евакуація, на місці працює пересувна група розмінування Західного військового округу.

В Головній військовій прокуратурі Росії підтвердили, що під час вибуху поранення отримали військовослужбовці Військово-космічної академії імені Можайського. У зв'язку з інцидентом військова прокуратура Ракетних військ стратегічного призначення організувала перевірку, повідомляє ТАСС.

Нагадаємо, що 2 квітня в Санкт-Петербурзі стався вибух у військовій академії імені Можайського.

У Міністерстві оборони Росії повідомили, що в одному зі службових приміщень адміністративної будівлі спрацював невстановлений безоболонковий вибуховий пристрій.