Безробітний хакер шантажував любителів порно і заробив на цьому сотні тисяч доларів

Кіберзлочинець з Великобританії Зайн Кайзер визнав себе винним в шахрайстві, шантажі і хакерських атаках з використанням порносайтів

Як повідомляє видання Metro, найближчим часом йому буде винесено вирок.

24-річний безробітний студент атакував мільйони користувачів через рекламу на порносайтах. Коли користувачі натискали на оголошення, на їх пристрій завантажувався вірус-вимагач.

Заражені комп'ютери демонстрували підроблене повідомлення від правоохоронних органів. У ньому стверджувалося, що користувач порушив закон і повинен заплатити 757 фунтів (близько тисячі доларів).

Таким чином Кайзер і його подільники отримали не менше 650 тисяч фунтів стерлінгів (більше $856 тисяч). Точне число їх жертв невідомо. Отримані гроші злочинці витратили на проживання в розкішних готелях, азартні ігри і дорогий годинник.

Рекламодавці намагалися зупинити шахрая, проте самі стали жертвами DDoS-атак і шантажу. Національне агентство по боротьбі зі злочинністю вважає випадок Кайзера найсерйознішим кіберзлочинjv за всю історію їх розслідувань.

Кайзер був заарештований ще в лютому 2017 року. Судовий процес, призначений на лютий 2018 року, був скасований: обвинувачений подав клопотання за законом про психічне здоров'я. У лікарні він використовував місцевий Wi-Fi для доступу до сайтів онлайн-реклами.

У грудні 2018 його заарештували за відмивання грошей. Прокуратура підозрює, що Кайзер зберігає великі суми на офшорних рахунках, проте відстежити їх поки неможливо.