На стартапи для розвитку громад цьогоріч передбачено 500 млн грн, - Зубко

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році розпочнеться реалізація проектів-переможців “Всеукраїнського громадського бюджету”. На ці цілі передбачено 500 млн грн

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

“Проекти-переможці “Всеукраїнського громадського бюджету” - це стартапи, які будуть реалізовуватися в громадах за рахунок співфінансування від ДФРР і місцевих бюджетів у розмірі 10%. Проекти будуть обиратися на конкурсній основі та спрямовуватися на реалізацію стратегій розвитку обласного, міжобласного рівня, а також в рамках секторальної підтримки Європейського Союзу”, - зазначив Геннадій Зубко.

Жителі громад можуть приєднатися до розробки і реалізації важливих і пріоритетних проектів. А заявниками інвестпрограм можуть бути органи місцевого самоврядування, регіональні Агенції розвитку, наукові установи та громадські організації, народні депутати.

Проекти мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року та відповідним стратегіям розвитку регіонів. Для відбору проектів-переможців “Всеукраїнського громадського бюджету”, органи виконавчої влади на місцях: