НАБУ обшукує офіс Агентства з розшуку активів

Детективи Національного бюро розслідувань проводять слідчі дії в офісі Національного агентства України з розшуку та менеджементу активів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Наразі вхід до офісу АРМА, який знаходиться на розі майдану Незалежності та вулиці Бориса Грінченка, заблокований спецпризначенцями НАБУ, які розмістилися безпосередньо за турнікетом на прохідній всередині будівлі.

Прес-служба НАБУ оприлюднила з цього привододу офіційну нформацію у Facebook.

Слідчі дії проводяться в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами державних органів влади, в тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах цього провадження досліджуються обставини вчинення незакінченого замаху на протиправне заволодіння майном на суму понад 3,6 млрд грн групи підприємств ТОВ "Росток-Холдинг". Попередня правова кваліфікація — ч.3 ст.15, ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.364 КК України.

Під час досудового розслідування, розпочатого в січні 2019 року, детективи НАБУ, з-поміж іншого, вивчають обставини вчинення низки правочинів, які могли бути зроблені з використанням підроблених документів, печаток, штампів підприємств, додають у прес-службі.

У відомстві наголошують, що обшуки санкціоновані ухвалою Солом’янського райсуду м.Києва та проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів САП. 

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено - Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА)  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

АРМА за змістом, обсягом функцій і правовим статусом не має аналогів у системі органів державної влади в Україні.  Відомство створено за аналогом установ з повернення та управління активами, які успішно функціонують у державах-членах ЄС відповідно до рішення Ради Європейського Союзу № 2007/845/JHA від 06 грудня 2007 року та інших актів права ЄС.