Поліція заарештувала чоловіка, який через вікно заліз до духовного центру, аби переночувати

49-річний житель Зборівського району спочатку обікрав шкільну їдальню, а потім через вікно проник до приміщення Зарваницького духовного центру, аби переночувати там

Про це повідомляє прес-служба поліції Тернопільської області.

До поліції звернулися семінаристи духовного центру, які знайшли порушника і пошкоджене ним вікно.

49-річний мешканець  Зборівського району пояснив, що в Зарваницю приїхав помолитися. Проте, не знайшов собі місця на нічліг, вирішив залізти через вікно до одного із приміщень  духовного центру і там залишитися. При собі чоловік мав великий мішок, запакований різними продуктами. Які, як з’ясували правоохоронці, він викрав зі шкільної їдальні одного із сусідніх з Зарваницею сіл.
 
До харчового блоку навчального закладу зловмисник проник напередодні вночі через вікно. Там приготував собі вечерю і заночував. Вранці запакував харчі у мішок та подався далі  до Зарваниці.
 
Правоохоронці затримали зловмисника згідно з статтею 208 КПК. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка) та ч. 1  ст. 162 (порушення недоторканності житла).

Підозрюваний вже неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі за майнові злочини. Наразі перебуває на випробувальному терміні за вчинення крадіжки.

Зарваницький духовний центр — всесвітній марійський відпустовий центр, одна з найбільших подільських святинь Української греко-католицької церкви.