У центрі Києва сталась стрілянина, є загиблий

3 квітня у квартирі на столичному Печерську внаслідок стрілянини загинув чоловік від вогнепального поранення

Про це повідомила прес-служба Нацполіції Києва.

Зокрема, до правоохоронців звернулась жінка, яка повідомила, що у сусідній квартирі на вулиці Круглоуніверситетській чути постріли. Поліцейські виїхали за вказаною адресою. 

Начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва розповів, що інцидент виник між чоловіками через вирішення спірного житлового питання.

Поліцейські попередньо встановили, що сестра одного із учасників конфлікту продала частину квартиру іншій особі. Троє чоловіків, нібито на правах нових власників, прийшли до оселі та намагалися туди потрапити. Чоловік, який перебував у помешканні, спробував їм завадити та вистрілив із рушниці.

“У результаті один із візитерів отримав вогнепальне поранення у живіт, його доставили в лікарню, де він невдовзі помер”, - сказав Дуброва.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали 57-річного стрільця. Підозрюваний - киянин, який тривалий час проживав за кордоном, але після отримання у спадок квартири повернувся у столицю.

З місця події криміналісти вилучили знаряддя вчинення злочину – мисливську рушницю.

"Зараз ми вивчаємо записи з камер відеонагляду, опитуємо свідків та очевидців. Тривають заходи щодо встановлення особи потерпілого, а також інших учасників, причетних до події", - сказав Дуброва.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.