У Криму окупанти вигадали "делегацію з Китаю", аби зробити півострів привабливим для іноземців

Окупаційна влада на півострові поширила фейк про, нібито, відвідування Криму численними "міжнародними делегаціями" в порушення режиму санкцій і законодавства України

Про це повідомляє прес-служба представництва президента України в АРК.

Зазначається, що це зробили з метою поширення пропаганди про, нібито, відсутність міжнародної ізоляції півострову та його привабливості для іноземців.

Так, у березні цього року у низці російських та кримських ЗМІ з’явилася інформація про те, що 8-10 березня у "Міжнародному центрі "Артек" перебувала делегація громадян Китаю на чолі з "начальником управління міжнародних обмінів Чженчжоуського університету Чжоу То", який оголосив про плани приїзду влітку 2019 року дітей і молоді з Китаю до "Артеку" для відпочинку та вивчення російської мови.

Водночас, відповідно до офіційного листа посольства України у Китайській Народній Республіці (КНР) та керівника Управління міжнародного співробітництва та обмінів Чженчжоуського університету Лю Цзяньхуа, згаданий у повідомленнях пропагандистських ЗМІ громадянин КНР То Чжоу не є керівником вказаного управління, ні навіть співробітником Чженчжоуського університету. Отже, То Чжоу не може представляти університет або робити заяви від імені цього закладу.

Також пан Лю Цзяньхуа стверджує, що його університет виконує вказівки МЗС КНР щодо поваги до територіальної цілісності України та дотримується офіційної позиції Китаю з цього питання.

"Таким чином, широко розтиражоване російськими ЗМІ повідомлення про відвідування "Артеку" представником Чженчжоуського університету, а також співпрацю цього навчального закладу КНР із "міжнародним дитячим центром" є черговою фантазією окупаційної влади", - додали у представництві президента.