У Німеччині за підтримку бойовиків Донбасу позбавлятимуть громадянства ФРН

Жителів Німеччини з подвійним громадянством позбавлятимуть німецького за участь в операціях за кордоном на стороні терористичних угруповань, до яких зараховані й сепаратисти на сході України

Про це повідомляє DW.

Уряд ФРН схвалив пропозицію міністра внутрішніх справ позбавляти німецького паспорта повнолітніх німців з подвійним громадянством за доведену у суді участь в бойових операціях за кордоном у складі терористичних угруповань, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ініціатива німецького МВС направлена ​​в першу чергу на те, щоб зупинити жителів Німеччини з подвійним громадянством, які збираються відправитися в Сирію, щоб влитися в ряди бойовиків "Ісламського держави". Але мова може йти не тільки про цю терористичного угруповання.

Позбавлятимуть німецького громадянства осіб, якщо в суді буде доведено, що вони приймали участь в бойових діях на сході України на стороні проросійських бойовиків "ДНР" і "ЛНР", наголошує видання.

Зазначається, що в проекті поправки до відповідного закону поняття "терористичного угрупування" сформульовано досить широко.

"Воно включає воєнізовані озброєні формування, які мають на меті в порушення міжнародного права насильно ліквідувати структури іноземної держави і створити замість них нові державні або квазідержавні структури", - наголосив речник МВС Німеччини Зерен Шмідт.